Föräldrar berättar

Sara Rosen, mamma till Billie James och Tristan

“Vi hade vår dotter på en annan förskola i området men gick i tankar på att byta förskola. Vi var ofta och lekte ute på vår gård och träffade många andra föräldrar som berättade om hur nöjda de var med Nytorps förskola.
En efter en som vi råkade träffa på berättade om fantastisk personal, om hur barnen blev ”sedda” och hur de gick på skogsutflykter och hade gympa i hallen. Det lät som en dröm och våra tankar om att byta förskola blev till verklighet. Nu hade vi dessutom en liten pojke, Tristan, som snart skulle börja i förskolan. Vi kontaktade Helena – besökte Nytorp – och några månader senare började Billie-James.

B-J:s utveckling tog direkt fart på ett sätt som vi inte upplevt innan och hon älskade att gå till förskolan. Hennes behov uppmärksammades direkt av den kompetenta personalen och hon fick det extra stöd som hon behöver. Även vi föräldrar fick pepp och stöd när det behövdes. Kommunikationen mellan pedagoger – rektor – barn och föräldrar är ett enormt stöd. Tyra-appen är alldeles toppen. Där får vi uppdateringar, månadsbrev och allt man kan tänka sig. Nu har vi Billie-James på Tallen och Tristan på Granen. Alla pedagoger känner alla barn varpå tryggheten är på topp.

Nu är det jag som är den där föräldern på gården som inte kan berätta nog om hur fantastiskt det är att ha barnen på Nytorps förskola. Det är faktiskt som en dröm.”

Kajsa Stopp, mamma till Evan
“När vi skulle börja titta runt bland förskolor till Evan så var Nytorps förskola en av de första vi besökte. Vi fick en bra känsla direkt- bara genom första intrycket med personalen, lokalerna och den stora fina gården. Efter det besökte vi fler förskolor, men Nytorp hade på något vis blivit favoriten, den kändes välkomnande och lite ”hemma” trots att vi bara varit på besök en gång. Vi gillade också att barngrupperna är ganska små samtidigt som alla barn från de olika avdelningarna ofta kan leka med varandra ute på gården.

Vi är glada att vi gick på magkänslan, idag går Evan på Nytorp och trivs superbra. Först och främst tror vi att det beror på de engagerade pedagogerna, vi upplever att Evan blir sedd och inte bara är en i mängden. Pedagogerna har alltid koll på hur han har haft det under dagen, vi har en bra dialog. Barnen får även göra utvecklande roliga saker varje dag, de har bland annat temaarbeten, går till skogen, till biblioteket och till sporthallen som ligger precis intill.

Vi upplever att verksamheten är kreativ och inte drar sig för att prova nya saker, dels när det gäller val av temaarbeten och andra aktiviteter som maskerad eller skräpsamlardag. Vi tycker också om att förskolan inte drivs av en stor koncern, utan den drivs av Helena som själv arbetar på förskolan. Detta gör att verksamheten känns familjär och genuin.
Det känns bra när vi står i hallen på morgonen och säger till Evan: ”Nu ska vi ta på oss overallen och gå till förskolan”, och han brukar ropa ”ja kooolan!” – då vet vi att han trivs.”